Garlic Queen

Na een grote verbouwing, is restaurant Garlic Queen aan de Reguliersdwarsstraat heropend. Het knoflookrestaurant van Amsterdam heeft in haar eigen woorden ‘een koninklijke metamorfose’ ondergaan. Het resultaat: een verrassende mix van overdadige luxe en modern minimalisme.

Een ding is echter niet veranderd: knoflook is in deze keuken nog steeds koningin. Alle gerechten op de kaart worden sinds 1997 bereid met deze smaakmaker: van de beroemde knoflooksoep tot exclusieve knoflooklikeur.

Meer dan een gimmick

In 1997 openden de Garlic Queen als  eerste knoflookrestaurant van Nederland. Nu, bijna 20 jaar later weten chef Geert de Natris en Maître John van den Broek nog altijd vaste en nieuwe gasten binnen te halen. Van den Broek: ‘We bieden al 20 jaar constante kwaliteit. Geert staat sinds 1997 de keuken en ik op de vloer. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar een restaurant waar alles met knoflook bereid is, maar als ze hier de deur uitlopen weten ze dat het meer is dan een leuke gimmick. Het eten is gewoon erg goed.’ Alles in het restaurant wordt met knoflook bereidt, vertelt Van den Broek. ‘Er staat knoflookkaas en knoflookijs op de kaart. En we laten zelfs speciaal knoflook bier en knoflooklikeur brouwen. Dat vind je nergens anders. Maar iedereen is welkom bij Garlic Queen. Ook als je minder van knoflook houdt. Geert maakt de gerechten met zoveel – of zo weinig – knoflook als je wilt.’

Bron: http://www.missethoreca.nl/restaurant/nieuws/2016/5/knoflookrestaurant-amsterdam-na-verbouwing-heropend-101235774